Toolpack has invested in a new buckling machine, P2Xe from Salvagnini, to improve the competitiveness, quality and lead time of production.

Les artikkel om Toolpack i Volt magasin nr. 3, juni 2013

Vi er i stor vekst og er avhengig av gode maskiner for å øke produksjonen i forhold til etterspørselen. Vi har lenge hatt en målsetting å utvide vår maskinpark med en ny knekkemaskin. Vi har hatt i tankene å velge noe fra Salvagnini i en lengre tid, siden knekkemetoden deres er godt egnet for våre produkter. P2Xe har den kapasiteten vi leter etter, da vi stiller høye krav på økt fleksibilitet, i kombinasjon med teknologi, kvalitet, ekspertise og totaløkonomi

P2’en som Toolpack nå investerer i, har en automatisk innstilling av kappedelen, ABA, som muliggjør ”kitt-produksjon”, siden Toolpack oftest har flere detaljer som inngår i ett ”kitt”. Dette er en stor fordel om man sammenligner med en tradisjonell kantpresse, som oftest krever flere sett med verktøy og som en må knekke i flere tempoer. Operatøren kan nå montere sammen/ pakke, mens P2’en samtidig knekke et nytt panel.

Med både universelle knekkverktøy og Salvagnini’s programmeringsmuligheter, er det enkelt for eksempel å kunne radiusbøye samt å få til finurlige løsninger, som ellers krever både spesialverktøy og en lengre prosess.

Produksjonsprogrammeringen skjer enkelt ved maskinen eller som oftest via kontoret, der man etter programmeringen av detaljen (som kan skje igjennom import av filer, snarvei eller tegning av detaljen), overfører programmet filen via nettverket til maskinen.

Opprettelsen av produksjonslisten gir en produksjonsplanlegging direkte til dagens behov.

Med denne maskinen kan Toolpack AS effektivisere produksjonen av bilinnredning enda bedre og frigjøre menneskelig arbeidskraft til andre arbeidsoppgaver.

Anlegget er nå i hus og vil starte produksjon i mars 2013.

Innflytning av knekkemaskinen. Deler på opp til 13 tonn er en krevende prosess å flytte. Men med flinke arebeidere så gikk dette knirkefritt!