lys_fremside3

Varsellys/Arbeidslys

Toolpack AS er en leverandør av arbeidslys til kjøretøy, gul og blå varsel belysning, kjøre lys og bilinnredningssystemer til nyttekjøretøy, anleggsmaskiner og personbiler på ettermarked. Vårt utstyr kan bli funnet på alle typer kjøretøy - personbiler, varebiler, lastebiler, trailere, traktorer, busser, bergingsbiler og anleggsmaskiner.

Vårt utvalg av blinklamper, lysbjelker, arbeidslys, kjørelys og brytere blir solgt over hele Norge, både direkte til sluttbruker, og gjennom et nettverk av distributører.

Varsellys godkjenninger ECE R65 klasse 1 og klasse 2, SAE J, ECE R10, CE produkter.

Hvilke regelverk gjelder?
Kjøretøyforskriften LYSUTSTYR §28
Kjøretøyforskriften EMC §27

Hvorfor godkjente varsellys?
I kjøretøysforskriftene Lysutstyr § 28-3 er det egne regler der det er beskrevet hva varsellysene må oppfylle av regler. Dersom du er i en ulykke og varslingslys ikke oppfyller kravene til godkjenning, kan det være at du juridisk sett må stå til ansvar fordi du ikke har satt deg inn i de nødvendige tiltakene for å få avverget ulykken.

Produkter som er merket med R65
R65 godkjennings merker vet man har vært i gjennom en rekke tester slik at de har en god standard på lys og kvalitet. Dette omfatter Lysfarge, lysstyrke, vanntetthet, temperatursvingninger, vibrasjoner m.m. Dette er en Europeisk godkjenning ment for det europeiske markedet. Det er bare noen få land som tillater SAE godkjente produkter, blant annet Norge.

Produkter som er merket med SAE
Er også testet for en rekke forhold men ikke like lenge og har litt andre spesifikasjoner enn R65. Men Produktene kan ha topp kvalitet selv om de ikke har R65 godkjenning. SAE godkjenningen er billigere for produsenten å få godkjennings papirer på enn R65.
SAE er en amerikansk godkjenning ment for det amerikanske markedet.

Er man trygg hvis man velger produkter med R65 eller SAE godkjenning?
Nei, Selv om produktene går gjennom godkjenningen når de er nye, er det ikke sikkert de holder lenger enn 1 år. Det finnes også produkter som har godkjent merker, men ikke er godkjent. (Såkalt falske produkter)

Er man sikret bra lys om man Velger R65 eller SAE?
Selv om man setter på en lampe som har godkjenning så er det ikke sagt at du har dekket alle kravene i kjøretøysforskriftene, eller at det er godt nok. Man må vurdere dette ut i fra hva man skal bruke kjøretøyet til slik at man får en nok varsellys. Man er kun sikret at produktene lever opp til en viss standard. Mange av produktene våre har tester som strekker seg langt utover R65 eller SAE godkjenning.
Hvorfor velge kvalitet?
Du får varsellys som holder i mange år, mange av de biligere varsellysene går ned i lysstyrke etter kun 1 år. Du får også lys som tåler norske forhold med gode garanti ordninger der du får nye lys ved problemer.

Hvor velge Toolpack AS som leverandør på Varsellys?
Etter mange år har vi bygget opp erfaring med mange forskjellige merker og monteringer av varsellys. Vi har de siste årene utviklet braketter og monteringsmetoder som sikrer at lysene er best mulig montert på kjøretøyene. Vi kan også levere spesial løsninger der det trengs.

Hvorfor arbeidslys fra Toolpack as?
Vi har gjennom flere år testet ut forskjellige leverandører på LED lys. Vi har funnet partnere som leverer bra kvalitet. Vi har et sortiment på flere forskjellige lys til forskjellige bruks områder.

Hvorfor LED Lys?
De beste LED Pærene gir i dag 200 Lumen pr Watt, De beste H3 halogen pærer gir 16 lumen pr Watt
Led pærene vi bruker i arbeidslysene er målt til 89 Lumen pr Watt.
De vil si at når du har et arbeids lys på 5,5 gang mer lys pr watt Så en 10 Watt lampe er det samme som en halogenlampe på 55 Watt. Strøm forbruket er også redusert med 5,5 ganger.

Vi er din Partner på lys, ta kontakt 

varsellys ford